Pitching Session: Παρουσιάσεις καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε υποψήφιους υποστηρικτές – επενδυτές

Στο πλαίσιο του τριημέρου Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης – Innodays 2023, Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής, (24-26 Νοεμβρίου 2023) θα πραγματοποιηθεί ειδική ενότητα με παρουσιάσεις καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε αναγνωρισμένους επιχειρηματίες και φορείς καινοτομίας.  

Σε αυτή την ενότητα, νέες  ή υπό σύσταση επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους και τα προϊόντα τους σε υποψήφιους επενδυτές, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και  την ανάπτυξη υποστηρικτικών συνεργειών.  

Παρουσιάσεις (Pitch Decks)

Wavelens

To Wavelens είναι μια πρωτοποριακή καινοτόμα συσκευή η οποία μέσω της έξυπνης διαχείρισης του φωτός έχει εφαρμογή στην μικροσκοπία, στην αγορά συστημάτων εξωτερικού φωτισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας, στην κρυπτογραφία και στην χρήση οπτικών ινών. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει κατατεθεί PCT που καλύπτει όλα τα παραπάνω use cases.

Τhe hive project

Έξυπνες κυψέλες σε ταράτσες εμπορικών κτηρίων

Star Sleep

To “Star Sleep”, κατατάσσεται στον Βιώσιμο Τουρισμό και είναι ένα marketplace όπου οι guest μπορούν να κλείσουν μέσω της πλατφόρμας, την eco-εμπειρία του ύπνου σε κρεβάτια πολυτελείας, open air, έξω στην φύση και οι host να έχουν έσοδα από τις κρατήσεις διαθέτοντας αναξιοποίητους πόρους πχ. χωράφια.

Open4all.gr

Διαδικτυακή πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας για άτομα με αναπηρία που στοχεύει στην κάλυψη της ανάγκης συμπερίληψης, αυτονομίας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ, της ανάγκης για εφαρμογή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων και στην μείωση ποσοστού ανεργίας ΑμεΑ, στην Ελλάδα.

LifePlus

H LifePlus παρέχει καινοτόμες βιοϊατρικές υπηρεσίες που προάγουν την ευεξία και την υγιή γήρανση. Οι υπηρεσίες της lifeplus βασίζονται στον προσδιορισμό βιοδεικτών κυτταρικής υγείας και εκτίμηση κυτταρικής γήρανσης μέσω εξειδικευμένων μετρήσεων τελομερικών άκρων των χρωμοσωμάτων και της έκθεσης σε περιβαλλοντικούς παράγοντες με αντίκτυπο στην υγεία και την ευεξία

Μicrogreens & Βρώσιμα Άνθη

Πρότυπη υδροπονική μονάδα παραγωγής φρέσκων μικρολαχανικών και ανάδειξη των πλούσιων θρεπτικών συστατικών που εμπεριέχονται καθώς και της ιδιαίτερης γεύσης τους που τα χαρακτηρίζει.

Μελίτακες

Αποξηραμένες πρώτες ύλες από παραδοσιακά φυτά. Αποξηραμένα βότανα και λαχανικά από παραδοσιακούς σπόρους ανοικτής επικονίασης που αναδεικνύουν τις κρητικές γεύσεις και ποικιλίες, καθώς και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, αναβιώνοντας την παράδοση και συνδυάζοντας την με την τεχνολογία.

YOUTHPOP - Make Public Procurement POPular to Everyone!

Το YouthPop στοχεύει στη διευκόλυνση της πρόσβασης νέων και επιχειρηματιών στη διαδικασία ανεύρεσης δημοσίων συμβάσεων μέσω μιας φιλικής προς τον χρήστη και διαδραστικής διαδικτυακής εφαρμογής βασισμένης σε ανοιχτά δεδομένα (big open data analysis and visualization) από τον TED κόμβο της ΕΕ. Παρουσιάζονται και στατιστικά αποτελέσματα που μπορούν να τους βοηθήσουν

Happy Cruise

Δημιουργήσαμε την εφαρμογή HAPPY CRUISE μέσω του “ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ”. Αφορά μια διαδραστική εφαρμογή που απευθύνεται στο παγκόσμιο τουριστικό κοινό ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας με ταυτόχρονη ανάδειξη και προβολή του προορισμού . Δωρεάν εγκατάσταση, Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, προσωποποιημένη πληροφόρηση, ενίσχυση branding, βιομετρική ταυτοποίηση (ICAO), προώθηση τοπικών προϊοντων,άμεση επέμβαση σε κίνδυνο.

LOOX.Media και Ιερά Μονή Κουδουμά

Πρότυπο κέντρο μελέτης και ερευνών των προκλήσεων της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο πολιτισμό, στα κεντρικά Αστερούσια Όρη της Κρήτης: Ένα art residency, για την μελέτη των προοπτικών του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εικονογραφική τέχνη και τον ορθόδοξο πολιτισμό.

Sunnyclist

Ηλιακά οχήματα. Μία ρεαλιστική, οικονομική λύση στο πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων. Το Ηλιακό ποδήλατο “Islander” και το ηλιακό μικροαυτοκίνητο “L7eC project” πραγματώνουν την ιδέα του αυτόνομου οχήματος που μπορεί να να κινηθεί χωρίς υποδομές φόρτισης και να προσφέρει,ελευθερία και άνεση. Ειδικά σχεδιασμένα να αξιοποιούν στο μέγιστο την ηλιακή ενέργεια, καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες για αστική και περιαστική μετακίνηση.

Cardiac Friend

Ένα βραχιόλι που ανιχνεύει την καρδιακή ανακοπή και ειδοποιεί άμεσα ΕΚΑΒ, εθελοντές Διασώστες και συγγενείς.

THE FLOAT LAND

The Float Land: εξοπλισμένο με αθόρυβο ηλεκτροκινητήρα φιλικό προς το περιβάλλον (ηλεκτροκινητήρας με χρηση position stable gps). Είναι μία επίπεδη εξαγωνική πλωτή κατασκευή 7,05 τμ, χωρητικότητας 3 ατόμων σε ύπτια ή 4 ατόμων σε καθήμενη θέση. Το εξαγωνικό του σχήμα δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών συνδέσεων (κυψελοειδής αρθρωτη σύνδεση) χωρίς την ύπαρξη κενών, για τη δημιουργία πλωτών επιφανειών μεγάλων διαστάσεων (ν*7,00τμ), (όπου ν ο αριθμός των πλωτών επιφανειών)

Φωτοβολταϊκοί σταθμοί εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού 405 kW και 1.000 kW

Η Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα έχει υλοποιήσει δύο φωτοβολταϊκούς σταθμούς, τα πρώτα στη χώρα, εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, με συμμετοχή 350 μελών. Είναι τα μοναδικά στη χώρα αυτού του μεγέθους. 50 οικογένειες χαμηλού εισοδήματος λαμβάνουν από αυτά δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια.

Πληροφορίες για τους συμμετέχοντες

Οι παρουσιάσεις, θα έχουν διάρκεια έως 5 λεπτά και θα είναι δομημένες με συγκεκριμένες ενότητες, προκειμένου να επικεντρωθούν στα βασικά σημεία της κάθε επιχείρησης – ιδέας. Οι ενότητες παρουσίασης θα περιλαμβάνουν σύντομο προφίλ, το πρόβληματο προϊόν ή την υπηρεσία  (λύση), την αγορά-στόχο τους, τον υφιστάμενο και δυνητικό ανταγωνισμό, την ανάλυση ροών εσόδων, τις ανάγκες και  τον τρόπο  που σκοπεύουν να αναπτυχθούν.