Ημέρες Καινοτομίας Περιφέρειας Κρήτης

InnoDays 2023 –  24 έως 26 Νοεμβρίου 2023

Εκθεσιακά περίπτερα επιχειρήσεων, εργαστηρίων έρευνας και φορέων καινοτομίας.

Παρουσιάσεις καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε υποψήφιους υποστηρικτές – επενδυτές

Παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών από επιχειρήσεις και φορείς καινοτομίας

Bραβεία επιχειρηματικής καινοτομίας σε 4 κατηγορίες. Δήλωσε την Υποψηφιότητα της Επιχείρησής σου

Panels συζητήσεων στους τομείς: Βιώσιμη Αγροδιατροφή, Υγεία – Ευεξία, Ψηφιακός Μετασχηματισμός

μία δράση του Φυτωρίου Ιδεών του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχιερηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης

Ερευνητικά αποτελέσματα υψηλής ωριμότητας

 Συναντήσεις Β2Β ή Β2G μεταξύ επιχειρήσεων, εργαστηρίων και δημόσιων/ιδιωτικών φορέων στήριξης καινοτόμου επιχειρηματικότητας

Ενημέρωση - Ανακοινώσεις

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης κινείται στη λογική του οικονομικού μετασχηματισμού, υιοθετώντας πολιτικές για τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Μέσα από τη δυναμική συνεργασία όλων των φορέων που συγκροτούν το οικοσύστημα της καινοτομίας, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την εξωστρέφεια της περιφερειακής μας οικονομίας και τη διάχυση της γνώσης και της τεχνολογικής καινοτομίας σε όλους τους παραγωγικούς πυλώνες της Κρήτης. Προς αυτή την κατεύθυνση «Οι Ημέρες Καινοτομίας» της Περιφέρειας Κρήτης αναμένεται να επιβεβαιώσουν τη βούλησή μας, για τη συμπόρευση των δυνάμεων της γνώσης, της υγιούς επιχειρηματικότητας και του ανθρώπινου δυναμικού του νησιού, στην πορεία για την ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη.

Σταύρος Αρναουτάκης
Περιφερειάρχης Κρήτης

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας – Καινοτομίας, Εμπορίου & Κοινωνικής Οικονομίας

Σε ένα κόσμο που ραγδαία αλλάζει και οι ευκαιρίες υπόκεινται στις αβεβαιότητες και τις συνεχείς ανατροπές του ευρύτερο περιβάλλοντος ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της Κρήτης είναι ο δρόμος του τεχνολογικού και οικολογικού μετασχηματισμού. Για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας. Ανταγωνιστικών και διεθνώς εμπορεύσιμων .

Κλειδί για τον παραπάνω Περιφερειακό -αλλά και Εθνικό- στόχο είναι η όλο και μεγαλύτερη αξιοποίηση της γνώσης και η ενσωμάτωση καινοτομιών στη λειτουργία όλων των τομέων της περιφερειακής οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Η Κρήτη έχει όλες τις προϋποθέσεις να βαδίσει αυτόν το δρόμο με επιτυχία. Αυτό επιδιώκουμε να καταδείξουμε στα InnoDays 2022 παράλληλα με την προσπάθεια ενίσχυσης της δυναμικής και αποτελεσματικότητας του περιφερειακού μας οικοσυστήματος Καινοτομίας.

Τα InnoDays φιλοδοξούμε να είναι μια Εκθεσιακή-Συνεδριακή συνάντηση στην οποία Ακαδημαϊκοί, Ερευνητές, Επιχειρηματίες, Δημόσιοι φορείς, νεοφυή επιχειρηματικά σχήματα, θεσμικοί επενδυτές και απλοί πολίτες θα φιλοτεχνήσουν τη Κρήτη της Καινοτομίας και του μέλλοντος. Θα αναστοχαστούν, θα αναδείξουν νέες ιδέες, θα αναπτύξουν ή θα ενισχύσουν συνεργασίες, θα ανοίξουν νέους δρόμους ώστε η Κρήτη να «βαδίσει» πιο γρήγορα στο «μέλλον».

Αντώνης Παπαδεράκης
Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας – Καινοτομίας, Εμπορίου & Κοινωνικής Οικονομίας για τις Ημέρες Καινοτομίας της Περιφέρειας